Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jogurtový koláč
Vytisknout recept
Kategorie
Cukroví, Dezert
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
20
minutes
min
Celkový čas
30
minutes
min
Porce
4
osoby
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
5
vajec
1/3
velkého kelímku třtinového cukru
1/2
velkého kelímku slunečnicový olej
1
velký kelímek
500 g bílý jogurt (Selský)
1
velký kelímek špaldové mouky hladké
1/2
kelímku jemných ovesných vloček s vlákninou
1
balení kypřící prášek do pečiva
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
broskve / meruňky
Instrukce
Jako první si vytáhneme všechny suroviny, aby měly podobnou teplotu. Bílý jogurt si přendáme do misky, protože kelímek budeme potřebovat jako odměrku.
Velký plech vymažeme důkladně tukem a vysypeme hrubou moukou.
Troubu předehřejeme na horní a spodní ohřev na 200 °C.
Čerstvé ovoce (já použila broskve a meruňky) umyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky.
Ve větší míse vyšleháme vejce s třtinovým cukrem. Postupně pomalu přilíváme olej a dál šleháme. Pak postupně přidáme a zašleháme i bílý jogurt.
Smícháme špaldovou mouku, vločky a kypřící prášek a postupně vmícháme do tekuté směsi.
Přendáme na plech, rovnoměrně rozetřeme a naskládáme ovoce.
Pečeme zhruba 20-25 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout.