Cuketové zelí
Ingredience
- 1 kg cukety
- 1 velká cibule
- 1 velká brambora
- kmín
- sůl pepř, cukr, (ume)ocet
- olej na osmahnutí cibulky
Instrukce
- Cuketu oloupeme, pokud je mladá do 20 cm, byla by to naopak škoda a slupku ponecháme. U starší cukety vydlabeme jádřince. Nahrubo nastrouháme. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme cuketu - pokud pustí málo vody, lehce podlejeme (1 dcl vody). Poté přidáme na jemno nastrouhanou bramboru, která nám zelí krásně a zdravě zahustí. Přisypeme kmín, sůl a cukr. Dusíme cca 10 minut. Cuketa se dělá rychle, hlídáme, aby nám nevznikla kaše, ale bylo to ještě zelí. Když je hotovo, dochutíme octem a můžeme podávat. Hodí se k veškerému pečenému masu i třeba jen k domácím bramborovým šiškám, polité cibulkou. Zkrátka jako klasické zelí.
Dobrý nápad. Cuketové zelí jsem ještě nedělala. Musím zkusit.
To byla také moje premiéra…
Zrovna jsme dostali cuketu a manžel vyjádřil přání, že bychom si udělali cuketové zelí. 🙂
Taková náhoda, pobavila jste mne. Ať chutná Anetko.
Neli, tak jsme zelí uvařili včera. 🙂 A v kuchyni bylo jako v pekle. Protože byl zapnutý sporák i trouba…
mám slíbené cukety, tak možná bude zelí…., ale jdu se podívat na omáčku z cuket, kterou dělá moje neteř…
Super 🙂 tu neznám …