Go Back
+ servings

Cuketové zelí

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 kg cukety
  • 1 velká cibule
  • 1 velká brambora
  • kmín
  • sůl pepř, cukr, (ume)ocet
  • olej na osmahnutí cibulky

Instrukce

  • Cuketu oloupeme, pokud je mladá do 20 cm, byla by to naopak škoda a slupku ponecháme. U starší cukety vydlabeme jádřince. Nahrubo nastrouháme. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme cuketu - pokud pustí málo vody, lehce podlejeme (1 dcl vody). Poté přidáme na jemno nastrouhanou bramboru, která nám zelí krásně a zdravě zahustí. Přisypeme kmín, sůl a cukr. Dusíme cca 10 minut. Cuketa se dělá rychle, hlídáme, aby nám nevznikla kaše, ale bylo to ještě zelí. Když je hotovo, dochutíme octem a můžeme podávat. Hodí se k veškerému pečenému masu i třeba jen k domácím bramborovým šiškám, polité cibulkou. Zkrátka jako klasické zelí.