Jablkový dort

Vytisknout recept
Dostali jsme tašku letních jablíček, tak co honem z nich?
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1,5 kg jablek
  • trochu cukru
  • 1 tyčinku skořice celé
  • trochu vody
  • 1 balíček 250 g - piškotů
  • na zahuštění
  • 3 vanilkové pudinky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 skořicový cukr
  • 800 ml vody

Instrukce

  • Jablka očistíme a nakrájíme na kousky
  • dáme do hrnce s cukrem a trochou vody
  • přidáme skořici
  • rozvaříme je (otázka max 10. minut)
  • ve vodě rozděláme pudinkový prášek, přidáme cukr
  • rozmícháme do hladka
  • když jsou jablka rozvařená, přidáme pudink
  • za stálého mícháme necháme ztuhnout.
  • do formy si vyskládáme na dno piškoty a přelijeme je teplou směsí
  • dáme další vrstvu piškotů a zase směs
  • mně to vyšlo na tři vrstvy piškotů a 3 jablek
  • necháme vychladnout a podáváme
  • Každý si to může po svém nazdobit.
6 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 1 rokem ago

    5 stars
    Lehký a dobrý.

  2. NelaVávrová 1 rokem ago

    Ted jste mi vratila vzpominky, jako dite jsem ho milovala a od te doby jsem ho snad nemela, delala nam ho maminka, byla to vzdy rychlovka 🙂

  3. 5 stars
    Rychlý a dobrý dort.

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      5 stars
      Ano, právě, a není až tak nezdravý, dobře, jsou tam piškoty, ale jinak je OK 🙂
      Kamarádka, co mi dala jablíčka, ho dělala s mascarponovým krémem nahoře, ale to my nemusíme, za každou cenu mít 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account