Go Back
+ servings

Jablkový dort

Vytisknout recept
Dostali jsme tašku letních jablíček, tak co honem z nich?
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1,5 kg jablek
  • trochu cukru
  • 1 tyčinku skořice celé
  • trochu vody
  • 1 balíček 250 g - piškotů
  • na zahuštění
  • 3 vanilkové pudinky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 skořicový cukr
  • 800 ml vody

Instrukce

  • Jablka očistíme a nakrájíme na kousky
  • dáme do hrnce s cukrem a trochou vody
  • přidáme skořici
  • rozvaříme je (otázka max 10. minut)
  • ve vodě rozděláme pudinkový prášek, přidáme cukr
  • rozmícháme do hladka
  • když jsou jablka rozvařená, přidáme pudink
  • za stálého mícháme necháme ztuhnout.
  • do formy si vyskládáme na dno piškoty a přelijeme je teplou směsí
  • dáme další vrstvu piškotů a zase směs
  • mně to vyšlo na tři vrstvy piškotů a 3 jablek
  • necháme vychladnout a podáváme
  • Každý si to může po svém nazdobit.