„Kuřecí“ kotlíkový koláč
Ingredience
- 3 PL řepkového oleje
- ½ cibule
- 4 stroužky česneku
- ½ ČL sušeného tymiánu
- ½ ČL sušeného rozmarýnu
- 4 listy šalvěje
- 2 x balení Good Calories Rostlinný gyros á la kuře
- 2 mrkve
- 150 g brambor typu B
- 100 g žampionů
- 400 ml zeleninového vývaru
- 100 ml sójové smetany na vaření
- Sůl
- Pepř
- 60 g hrášku
- 4 PL kukuřičného škrobu
- 100 ml vody
- 200 g vegan listového těsta
Instrukce
- Na pánvi rozehřejte olej a zhruba 5 minut opékejte na kostičky nakrájenou cibuli, dokud nezměkne. Následně přidejte prolisovaný česnek, tymián, rozmarýn a nasekané listy šalvěje. Vše společně ještě minutu opékejte, dokud se koření nerozvoní.
- Good Calories Rostlinný gyros á la kuře můžete natrhat na ještě menší kousky. Mrkev a brambory nakrájejte na kostičky. Žampiony rozkrojte nejprve na polovinu, a potom nakrájejte na plátky. Všechno přidejte na pánev a krátce poduste.
- Po 3-4 minutách dušení podlijte zeleninovým vývarem a sójovou smetanou. Přidejte pepř a sůl (podle chuti a slanosti vašeho vývaru). Směs uzavřete pod pokličku a vařte, dokud nezměknou brambory.
- Závěrem přidejte hrášek a kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě, na zahuštění.
- Takto vytvořenou směsí naplňte zapékací mísu. Vrch překryjte listovým těstem, které jemně potřete olejem a propíchejte vidličkou. Koláč pečte zhruba 30 minut na 200 stupňů, dokud těsto nezezlátne.
Parádní recept
Zajímavý recept a jistě dobrý bude i výsledek 🙂
Koláč vypadá moc dobře. Určitě bude také chutnat.