Taco bowl s krevetami, Good Lunchem, guacamole, nakládanou červenou cibulí a chipsy z tortill
Ingredience
- 2 velké červené cibule
- 150 ml vody
- 90 ml vinného octa
- 1 lžičku soli
- 2 lžíci cukru
- 1 avokádo
- 1 citron
- 4 cherry rajčátka
- Hrst čerstvého koriandru
- 3 krevety
- 2 lžíce másla
- Bonduelle Good Lunch s rýží
Instrukce
- Začneme naloženou cibulí. Cibule si rozpůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Ocet, vodu, sůl a cukr si smícháme v rendlíku a přivedeme k varu. Směsí zalijeme cibuli a necháme vychladnout. Nakládanou cibuli můžeme dát do lednice, kde vydrží i několik měsíců.
- Na guacamole si rozmačkáme 1 zralé avokádo, přidáme větší špetku soli a šťávu z ½ citronu.
- Rajčata nakrájíme na malinké kostičky, přidáme olivový olej, sůl, limetkovou šťávu a nasekaný koriandr.
- Na chipsy si nakrájíme tortilly na trojúhelníčky a opečeme nasucho na pánvi do křupava.
- Nakonec si připravíme „butterfly“ krevety. Umístíme špičku nože do řezu u hlavy krevety a poté krevetu rozřízneme podél hřbetu až k ocasu. Krevetu neprořízneme celou – jen tak hluboko, aby se tělo rozdělilo na dvě spojené poloviny jako motýl. Na másle opečeme 30 vteřin z každé strany, osolíme.
- Good Lunch si ohřejeme v hrnci, dáme do talíře a dozdobíme všemi připravenými komponenty.
Myslím, že to bude moc dobré. Ráda vyzkouším.
krevety mě ještě neoslovily 🙁