Perníčky, které vždycky změknou.

Vytisknout recept
Je boží, jednoduchý a hlavně ho dětem mohu připravit na počkání, protože se těsto nemusí nechat odležet.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 g hladké mouky může být i hladká špaldová
  • 150 g cukru moučka
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • Perníkové koření dle chuti
  • 1 –2 lžíce kakaa pouze pro barvu
  • 1/2 lžičky jedlé sody

Instrukce

  • V parní lázni rozpusťte moučkový cukr s medem a máslem. Až budou ingredience hezky propojené, sundejte misku z páry a přimíchejte vejce. Míchejte do hladka.
  • Do velké mísy prosejte mouku, smíchejte ji s kakaem, kořením a jedlou sodou. Do sypké směsi pak nalijte směs tekutou a buď ručně, nebo robotem vypracujte hladké pružné těsto.
  • Pokud se těsto lepí, můžete ho lehce podsypat, ale nebývá to potřeba. Ještě teplé těsto vyválejte, vykrajujte z něj tvary a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečte na 181° C zhruba 8–10 minut.
4 Komentářů
  1. Opět nádherné perníčky….

  2. MariannaFabušová 1 rokem ago

    5 stars
    Perníčky vždy mäkučké na sviatok,aj na piatok

  3. 5 stars
    Nádherné perníčky. Ty pekla vždy moje kamarádka a já jsem jí je pomáhala zdobit.

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    perníčky jsem nikdy nepekla… a asi ani nezačnu. Své formičky jsem před léty věnovala kamarádce, a ta je jistě užije více 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account