Letní závitky - lehké a zdravé

Vytisknout recept
Výborné a lehké jídlo, které má minimum kalorií 🙂
1) Mrkev a okurku nakrájejte na tenké proužky, pórek na malé nudličky.
2) Rýžový papír opláchněte mírně ve vlažné vodě a ihned položte na suchou utěrku. Zhruba 1 minutu nechte okapat.
3) Na rýžový papír na sebe naukládejte postupně rukolu, mrkev a okurku. Poté papír zaviňte a na jedné straně založte, aby Vám zelenina nevypadla.
4) Sojovou omáčku (doporučuji Kikkoman) nalijte do misky a přidejte dle chuti wasabi pastu (já dávám zhruba 5 cm z tuby, protože mám ráda ostré jídlo) a závitky v této omáčce namáčejte.
 
Tip: Můžete zkusit omáčku jakkékoliv chuti, kterou máte rádi k zelenině. Mnoho nápadů naleznete i na inernetu 🙂 Navíc do závitků můžete přidat co Vás napadne - maso, lososa, tofu atd.
1ks - Mrkev
1ks - Okurka
3hrst - Rukola
2lžíce - Tmavá sojová omáčka (Kikkoman)
1ks - Wasabi pasta
3ks - Rýžový papír
příprava - 15
vaření - 5
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila PavlaRádlová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account