Letní závitky - lehké a zdravé

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 5 minutes
Uvařila PavlaRádlová

Ingredience

  • 1 ks Mrkev
  • 1 ks Okurka
  • 3 hrst Rukola
  • 2 lžíce Tmavá sojová omáčka (Kikkoman)
  • 1 ks Wasabi pasta
  • 3 ks Rýžový papír

Instrukce

  • Výborné a lehké jídlo, které má minimum kalorií 🙂
    1) Mrkev a okurku nakrájejte na tenké proužky, pórek na malé nudličky.
    2) Rýžový papír opláchněte mírně ve vlažné vodě a ihned položte na suchou utěrku. Zhruba 1 minutu nechte okapat.
    3) Na rýžový papír na sebe naukládejte postupně rukolu, mrkev a okurku. Poté papír zaviňte a na jedné straně založte, aby Vám zelenina nevypadla.
    4) Sojovou omáčku (doporučuji Kikkoman) nalijte do misky a přidejte dle chuti wasabi pastu (já dávám zhruba 5 cm z tuby, protože mám ráda ostré jídlo) a závitky v této omáčce namáčejte.
     
    Tip: Můžete zkusit omáčku jakékoliv chuti, kterou máte rádi k zelenině. Mnoho nápadů naleznete i na internetu 🙂 Navíc do závitků můžete přidat co Vás napadne - maso, lososa, tofu atd.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account