Oblíbená produktová řada Good Lunch od Bonduelle je skvělý způsob, jak si poradit s nedostatkem času, a přitom se v jídle neodbývat. Jde o hotové a dochucené jídlo s vyváženou směsí luštěnin, obilovin a zeleniny, které je k dostání již ve čtyřech různých variantách. Bonduelle totiž rozšiřuje tuto produktovou řadu a přináší novinku – Good Lunch s rýží. Bonduelle Good Lunch je hotové plnohodnotné jídlo, které je možné konzumovat teplé, ale i studené.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 25 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 1
Uvařila Irča Holčáková
Ingredience
2velké červené cibule
150mlvody
90mlvinného octa
1lžičku soli
2lžíci cukru
1avokádo
1citron
4cherry rajčátka
Hrst čerstvého koriandru
3krevety
2lžíce másla
Bonduelle Good Lunch s rýží
Instrukce
Začneme naloženou cibulí. Cibule si rozpůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Ocet, vodu, sůl a cukr si smícháme v rendlíku a přivedeme k varu. Směsí zalijeme cibuli a necháme vychladnout. Nakládanou cibuli můžeme dát do lednice, kde vydrží i několik měsíců.
Na guacamole si rozmačkáme 1 zralé avokádo, přidáme větší špetku soli a šťávu z ½ citronu.
Rajčata nakrájíme na malinké kostičky, přidáme olivový olej, sůl, limetkovou šťávu a nasekaný koriandr.
Na chipsy si nakrájíme tortilly na trojúhelníčky a opečeme nasucho na pánvi do křupava.
Nakonec si připravíme „butterfly“ krevety. Umístíme špičku nože do řezu u hlavy krevety a poté krevetu rozřízneme podél hřbetu až k ocasu. Krevetu neprořízneme celou – jen tak hluboko, aby se tělo rozdělilo na dvě spojené poloviny jako motýl. Na másle opečeme 30 vteřin z každé strany, osolíme.
Good Lunch si ohřejeme v hrnci, dáme do talíře a dozdobíme všemi připravenými komponenty.