Jarní zeleninový vývar s libečkem a kudlásky
Ingredience
- 100 g Mrkev
- 100 g Celer
- 100 g Petržel
- 3 ks Bobkový list
- 8 kuliček Pepř celý
- 5 kuliček Nové koření
- 50 g Řapíkatý celer
- 50 g Cibule paní Lenka může bez
- 50 g
- Pórek
- 15 g
- Listová petržel 10 g do vývaru, 5 g do těsta na kudlásky
- 1 stroužek Česnek
- 80 g Květák
- 100 g Cukrový hrášek
- 50 g Libeček
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř
- 1 ks Vejce
- 70 g Polohrubá mouka
- 1 špetka Muškátový oříšek
Instrukce
- Kořenovou zeleninu, cibuli a česnek oloupeme, umyjeme, vložíme do studené vody, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a sesbíráme vzniklou pěnu.
- Přidáme divoké koření a vaříme cca 50 min. na mírném plameni.
- Vývar přecedíme a nakrájíme kořenovou zeleninu. Do vývaru přidáme pórek, květák, cukrový hrášek, libeček a provaříme cca 10 min. Dochutíme solí a pepřem.
- V misce rozmícháme mouku s rozšlehaným vejcem, solí, pepřem, muškátovým oříškem
- a nasekanou petrželí.
- Vypracujeme husté těsto, z něhož lžičkou vykrajujeme malé nočky a vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme cca 5 min.
Dobrá polévka s nočky.
aha, tak ne…. to jsem totiž zatím neslyšela… ale už vím 🙂
Kudlásky můžeme mít jako přílohu k omáčkám nebo je použijeme jako vložku do polévek, chtěla jsem inspirovat se něčím novým.
co je to kudlásek???? Jdu hledat a jediné, co mě napadá, že jsou to ty mladé lusky…