Zelená minestrone
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 menší cukety
- 150 g hrášku čerstvý nebo mražený
- 150 g zelených fazolek čerstvé nebo mražené
- 2 stroužky česneku
- snítka bazalky
- 1 l vývaru
- na dochucení případně špetka soli a pár lístků bazalky na ozdobení
Instrukce
- Očistíme si cukety, překrojíme napůl a nakrájíme na půl kolečka. Česnek si rozdrtíme nožem a lehce nasekáme. Rozpálíme olivový olej a na něm opékáme cuketu společně s česnekem zhruba 7 minut.
- Poté zalijeme teplým vývarem, přidáme hrášek a zelené fazolky. Pokud máte dobrý hovězí vývar, není třeba dosolovat. V případě slabšího zeleninového můžete lehce osolit.
- Necháme uvařit veškerou zeleninu doměkka, ale tak aby se zcela nerozvařila. Nakrájíme bazalku a přidáme ji do polévky.
Vypadá zajímavě, ale úplně mě neláká…
Zajímavé. Ráda vyzkouším.
Tak ani tato mě v této podobě neláká…snad, když by byla rozmixovaná jako krém a nějak bych si dochutila dle sebe…
chápu
ani toto mě neoslovilo….
škoda