Zelená minestrone

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Kuchyně Italská
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 menší cukety
  • 150 g hrášku čerstvý nebo mražený
  • 150 g zelených fazolek čerstvé nebo mražené
  • 2 stroužky česneku
  • snítka bazalky
  • 1 l vývaru
  • na dochucení případně špetka soli a pár lístků bazalky na ozdobení

Instrukce

  • Očistíme si cukety, překrojíme napůl a nakrájíme na půl kolečka. Česnek si rozdrtíme nožem a lehce nasekáme. Rozpálíme olivový olej a na něm opékáme cuketu společně s česnekem zhruba 7 minut.
  • Poté zalijeme teplým vývarem, přidáme hrášek a zelené fazolky. Pokud máte dobrý hovězí vývar, není třeba dosolovat. V případě slabšího zeleninového můžete lehce osolit.
  • Necháme uvařit veškerou zeleninu doměkka, ale tak aby se zcela nerozvařila. Nakrájíme bazalku a přidáme ji do polévky.
6 Komentářů
  1. KláraOdehnalová 1 rokem ago

    Vypadá zajímavě, ale úplně mě neláká…

  2. 5 stars
    Zajímavé. Ráda vyzkouším.

  3. Tak ani tato mě v této podobě neláká…snad, když by byla rozmixovaná jako krém a nějak bych si dochutila dle sebe…

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    ani toto mě neoslovilo….

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account