
Škubánky z bramborové kaše
Ingredience
- bramborová kaše zbytek
- 1 celé vejce
- špaldová mouka
- případně špetka soli
- sádlo na smažení
- mletý mák moučkový cukr
Instrukce
- Do zbylé bramborové kaše vyklepneme jedno vajíčko a přidáme zhruba 2 vrchovaté lžíce špaldové mouky.
- Důkladně promícháme.
- Na pánev dáme kousek sádla a po chvíli lžící klademe kousky bramborové "hmoty".
- Pěkně ze všech stran opečeme.
- V mističce smícháme mletý mák s moučkovým cukrem a opečené škubánky tímto posypeme.
Škubánky jsem nikdy nedělala, určitě vyzkouším. Děkuji za tip na recept!:)
Rádo se stalo, ať se povedou a pochutnáte si.
Neveděla jsem, že jdou i z bramborové kaše. Děkuji.
Jdou, já je skrze opečení, které mám ráda udělala spíš jako placičky, abych opekla co nejvíc a jako rychlé jídlo mě to tedy uspokojilo
Také jsem je už dlouho nedělala. A s mákem jsou super,
my právě máme rádi mák…
jé, ty jsem už hodně dlouho nedělala, měla bych… to by asi i Vojtíkovi chutnalo…
zítra vaří děda – kuřecí, br. kaši a zeleninu… a pak by klidně mohly být škubánky
No hele, já si na to vzpomněla minulý pátek, kdy jsem už třetí den na br. kaši neměla chuť, navíc nebyly už ani karbanátky. Škubánky měl vždy hodně rád náš děda, babička je v době mého dětství dělávala docela často. No a já jsem si hodně pochutnala a příště jistě udělám znovu.
Naše mamka je taky dělala často, však taky za mého dětství byly brambory za 2 koruny kilo
no, tak ono se ta cena nesmí brát tak vážně, však kolik byly tenkrát výplaty….nicméně vařilo se méně masa a tím pádem i více jídel z brambor