Škubánky z bramborové kaše
Ingredience
- bramborová kaše zbytek
- 1 celé vejce
- špaldová mouka
- případně špetka soli
- sádlo na smažení
- mletý mák moučkový cukr
Instrukce
- Do zbylé bramborové kaše vyklepneme jedno vajíčko a přidáme zhruba 2 vrchovaté lžíce špaldové mouky.
- Důkladně promícháme.
- Na pánev dáme kousek sádla a po chvíli lžící klademe kousky bramborové "hmoty".
- Pěkně ze všech stran opečeme.
- V mističce smícháme mletý mák s moučkovým cukrem a opečené škubánky tímto posypeme.
Škubánky jsem nikdy nedělala, určitě vyzkouším. Děkuji za tip na recept!:)
Rádo se stalo, ať se povedou a pochutnáte si.
Neveděla jsem, že jdou i z bramborové kaše. Děkuji.
Jdou, já je skrze opečení, které mám ráda udělala spíš jako placičky, abych opekla co nejvíc a jako rychlé jídlo mě to tedy uspokojilo
Také jsem je už dlouho nedělala. A s mákem jsou super,
my právě máme rádi mák…
jé, ty jsem už hodně dlouho nedělala, měla bych… to by asi i Vojtíkovi chutnalo…
zítra vaří děda – kuřecí, br. kaši a zeleninu… a pak by klidně mohly být škubánky 🙂
No hele, já si na to vzpomněla minulý pátek, kdy jsem už třetí den na br. kaši neměla chuť, navíc nebyly už ani karbanátky. Škubánky měl vždy hodně rád náš děda, babička je v době mého dětství dělávala docela často. No a já jsem si hodně pochutnala a příště jistě udělám znovu.
Naše mamka je taky dělala často, však taky za mého dětství byly brambory za 2 koruny kilo 🙂
no, tak ono se ta cena nesmí brát tak vážně, však kolik byly tenkrát výplaty….nicméně vařilo se méně masa a tím pádem i více jídel z brambor