Italská parmazánová polévka
Ingredience
- Knedlíčky
- strouhanka 1 hrnek
- strouhaný parmazán 1 hrnek
- sušená petrželka 2 lžíce
- Bazalkové pesto 2 lžíce
- sušený česnek 1/2 lžičky
- mleté maso drůbeží 750 g
- Vývar a dokončení
- olivový olej 1 lžíce
- cibule větší 1 ks
- mletá sladká paprika 1/2 lžičky
- kuřecí vývar 1 5 litru
- voda 750 ml
- parmazán kůrky 2–3 kusy
- těstoviny drobné 1 hrst
- Bazalkové pesto 3 lžíce
- listový špenát nebo kadeřávek 2–3 hrsti
- sůl
- pepř čerstvě namletý
Instrukce
- Troubu předehřejte na 200 °C a doprostřed umístěte mřížku. Plech vyložte alobalem a ten postříkejte olejovým sprejem nebo potřete vrstvičkou oleje. Nebo použijte papír na pečení.
- V míse vidličkou promíchejte strouhanku, parmazán, petrželku, pesto a sušený česnek, aby byly rovnoměrně promísené. Pak přidejte mleté maso a promíchejte, aby se směs spojila. Nemusíte směs příliš zpracovávat, aby knedlíčky zůstaly vzdušné. Lžící oddělujte kousky a vyvalujte kuličky, které v rozestupech klaďte na připravený plech. Měli byste mít okolo 30 knedlíčků. Pečte je asi 20 minut, až budou opečené a pevné.
- Zatímco se knedlíčky pečou, rozehřejte ve velkém silnostěnném kastrolu olej a vsypte nakrájenou cibuli. Při střední teplotě ji smažte asi 5 minut, pak přidejte papriku, vlijte vývar a vodu a přidejte kůrky z parmazánu. Vařte asi 15 minut.
- Vsypte těstoviny a vařte je podle pokynů na obalu, asi 3 minuty před dovařením těstovin přidejte do polévky pesto, překrájenou listovou zeleninu a knedlíčky. Před podáváním vyndejte kůrky parmazánu, polévku dochuťte solí a pepřem a podávejte s případným dalším nastrouhaným parmazánem k dochucení.
Tak ta vypadá skvěle, jsem milovník italských jídel.
Tie knedličky by som si dala kľudne aj bez polievky.
Polévka vypadá skvěle. Knedlíčky budou moc dobré.
Tak to nic pro nás, manžel nemá rád tekutý sýr…., i když může být dobrá 🙂
Můj zase sýrovou omáčku, ale od korbačíku po tvarůžky může 😀
Tak od pohledu vypadá krásně, jistě bych ochutnala…
Určitě 🙂