Go Back
+ osob

Italská parmazánová polévka

Vytisknout recept
s knedlíčky a pestem
Kategorie Polévka
Kuchyně Italská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 6 osob
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Knedlíčky
  • strouhanka 1 hrnek
  • strouhaný parmazán 1 hrnek
  • sušená petrželka 2 lžíce
  • Bazalkové pesto 2 lžíce
  • sušený česnek 1/2 lžičky
  • mleté maso drůbeží 750 g
  • Vývar a dokončení
  • olivový olej 1 lžíce
  • cibule větší 1 ks
  • mletá sladká paprika 1/2 lžičky
  • kuřecí vývar 1 5 litru
  • voda 750 ml
  • parmazán kůrky 2–3 kusy
  • těstoviny drobné 1 hrst
  • Bazalkové pesto 3 lžíce
  • listový špenát nebo kadeřávek 2–3 hrsti
  • sůl
  • pepř čerstvě namletý

Instrukce

  • Troubu předehřejte na 200 °C a doprostřed umístěte mřížku. Plech vyložte alobalem a ten postříkejte olejovým sprejem nebo potřete vrstvičkou oleje. Nebo použijte papír na pečení.
  • V míse vidličkou promíchejte strouhanku, parmazán, petrželku, pesto a sušený česnek, aby byly rovnoměrně promísené. Pak přidejte mleté maso a promíchejte, aby se směs spojila. Nemusíte směs příliš zpracovávat, aby knedlíčky zůstaly vzdušné. Lžící oddělujte kousky a vyvalujte kuličky, které v rozestupech klaďte na připravený plech. Měli byste mít okolo 30 knedlíčků. Pečte je asi 20 minut, až budou opečené a pevné.
  • Zatímco se knedlíčky pečou, rozehřejte ve velkém silnostěnném kastrolu olej a vsypte nakrájenou cibuli. Při střední teplotě ji smažte asi 5 minut, pak přidejte papriku, vlijte vývar a vodu a přidejte kůrky z parmazánu. Vařte asi 15 minut.
  • Vsypte těstoviny a vařte je podle pokynů na obalu, asi 3 minuty před dovařením těstovin přidejte do polévky pesto, překrájenou listovou zeleninu a knedlíčky. Před podáváním vyndejte kůrky parmazánu, polévku dochuťte solí a pepřem a podávejte s případným dalším nastrouhaným parmazánem k dochucení.