Budapešť je hlavní a největší město Maďarska. Nachází se ve středním Maďarsku na řece Dunaj. Budapešť má bohatou historii a je známá svou úžasnou architekturou, termálními lázněmi a živou kulturní scénou.

Město je rozděleno na dvě části: Buda, která se nachází na kopcovitém západním břehu Dunaje, a Pest, která se nachází na plochém východním břehu. Obě části města spojuje několik mostů, včetně slavného Řetězového mostu.

Budapešť je domovem mnoha slavných památek, včetně budovy maďarského parlamentu, Budínského hradu, Rybářské bašty, baziliky sv. Štěpána a Řetězového mostu Széchenyi. Město je také známé svými termálními lázněmi, kde se mnoho návštěvníků přichází namočit do léčivých vod různých lázní.

Budapešť je celkově krásné a fascinující město, které nabízí návštěvníkům bohatý kulturní zážitek a ochutnávku maďarské historie a dědictví.

Tagy:
7 Komentářů
  1. Ešte som tu nebola no mám to v pláne

  2. Author
    NelaVávrová 1 rokem ago

    Spojit s lázněmi ideál na dovču.

  3. Jednou bychom tohle město mohli s manželem navštívit. Krásné místo! 🙂

  4. Budapešť jsem v životě navštívila 3x, ale od té poslední návštěvy je to stejně už nějakých 34 let…Hrozně ten čas letí. Každopádně bylo to ještě v době socialismu a to jsme tedy “koukali”, co vše tam bylo oproti nám k mání…..A památky, no tak ty mají též nádherné.

  5. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    V Maďarsku jsem ještě nebyla, děkuji za příspěvek 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account