LÁMANÁ RAW ČOKOLÁDA
Ingredience
- 150 g RAW kešu ořechů
- 150 g bio datlí
- 100 g bio rozinek
- 40 g drcených kakaových bobů v nektaru
- 125 g kakaového másla
- 80 g kakaového prášku
- 15 ml kokosového nektaru
- špetka himalájské soli
Instrukce
- Rozehřejte kakaové máslo ve vodní lázni.
- Jakmile je kakaové máslo roztavené, přidejte kakaový prášek a sůl.
- Mícháním vytvořte tekutou čokoládu.
- Položte na plech pečící papír a nalijte na něj celý objem čokolády tak, aby se rozprostřela na většinu plechu.
- Nasypte na čokoládu pokrájené kešu, nasekané datle, rozinky, drcené kakaové boby (budou v čokoládě krásně křupat), či jiné ingredience, které máte rádi. Vyzkoušet můžete i lyofilizované ovoce. Případně i čerstvé, pokud budete čokoládu jíst hned.
- Nechte čokoládu zhruba 15 minut ztuhnout v chladu.
- Čokoládu nalámejte. Uchovávejte ideálně ve skleněné nádobě v lednici.
Velká dobrota.
dobrá mlska 🙂
Ale zdravá 🙂
dobrou chuť 🙂
Také Vám přeji, zkuste.