Recept jsem od té doby vyladila tak, že vám teď vyjde přesně na tvar plechu do trouby a vyrobíte si tak čokoládu o minimálně 640 gramech. Na 645 gramů čokolády potřebujete jen 125 gramů kakaového másla a 80 gramů kakaového prášku. Další ingredience už najdete přímo v receptu.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 1plech
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
150gRAW kešu ořechů
150gbio datlí
100gbio rozinek
40gdrcených kakaových bobů v nektaru
125gkakaového másla
80gkakaového prášku
15mlkokosového nektaru
špetka himalájské soli
Instrukce
Rozehřejte kakaové máslo ve vodní lázni.
Jakmile je kakaové máslo roztavené, přidejte kakaový prášek a sůl.
Mícháním vytvořte tekutou čokoládu.
Položte na plech pečící papír a nalijte na něj celý objem čokolády tak, aby se rozprostřela na většinu plechu.
Nasypte na čokoládu pokrájené kešu, nasekané datle, rozinky, drcené kakaové boby (budou v čokoládě krásně křupat), či jiné ingredience, které máte rádi. Vyzkoušet můžete i lyofilizované ovoce. Případně i čerstvé, pokud budete čokoládu jíst hned.
Nechte čokoládu zhruba 15 minut ztuhnout v chladu.
Čokoládu nalámejte. Uchovávejte ideálně ve skleněné nádobě v lednici.