Batátové housky bez lepku
Ingredience
- batáty sladké brambory
- 3 x 100 g
- Tapioková mouka
- 100 g
- Přirozeně bezlepková směs universální Jizerka
- 260 x 1 g
- máslo
- 2 x 100 g
- vejce slepičí
- kus 55 g
- cukr bílý
- lžíce 10 g
- sůl kuchyňská
- 3 g
- česnek sušený granulovaný
- 4 x 1 g
- tymián
- 4 x 1 g
- kypřící prášek do pečiva Dr. Oetker
- 6 x 1 g
- Parmezán Parmigiano Reggiano Lovilio
- kus 100 g
- Italiamo sušená rajčata
- 30 g
- mléko polotučné 1 5% tuku
- 50 ml
Instrukce
- 1
- 100g batátů pokrájíme opravdu nadrobno a osmahneme na másle do změknutí.
- 2
- Zbylých 200g batátů uvaříme a rozmixujeme na pyré.
- 3
- V míse smícháme ostatní suroviny s batátovým pyré a osmahnutými kousky batátů. Vmícháme strouhaný sýr a pár nadrobno pokrájených sušených rajčat (těsto můžeme rozředit trochou mléka). Nakonec vmícháme prášek do pečiva
- 4
- Z těsta vytvarujeme bochánky (cca 12 - 14), které dáváme na plech s pečícím papírem. Nahoře nařízneme do kříže a potřeme mlékem.
- 5
- Pečeme na 180°C cca 30 minut
Pokud někdo musí dodržovat bezlepkovou dietu, tak jistě OK. Já kdysi vyhrála pár bezlepkových mouk a pečivo z nich nám “moc nejelo”, je to opravdu rozdíl v chuti.
já nemusím dodržovat, ale snažím se vyhnout bílé mouce…
zajímavé housky
děkuji…