Rynglový pohár
Ingredience
- 1 kg rynglí
- 1 l vody
- 2 lžičky práškového agaru
- 100 g rozinek
- špetka soli
- na ozdobení: máta jedlé květy, datlový sirup
Instrukce
- V hrnci dáme vařit vodu se špetkou soli.
- Ryngle omyjeme a vypeckujeme, dáme do vody a přidáme rozinky. Povaříme cca 10 minut do změknutí rynglí (začnou se rozevírat).
- V trošce vody rozmícháme agar, aby nedělal hrudky, a přidáme do hrnce. Minutku povaříme a vypneme.
- Velmi tekutou směs naléváme do pohárků či skleniček a necháme vychladnout, aby ztuhla.
- Před podáváním můžeme ozdobit mátou, jedlými květy (na fotce pilát), sirupem nebo čerstvým ovocem.
To vypadá moc dobře. Sladké můžu.
k rynglím nemám přístup a není to zrovna ovoce, které bych si musela koupit…
Chápu. Můžete kombinovat s jiným.
Ryngle mají rodiče na zahradě, pokud se v létě poštěstí, mohu pak i vyzkoušet.
Super, budu ráda…