Bramboračka s kroupami
Ingredience
- 300 g brambor
- 2 ks mrkev
- 1 ks petržel
- 100 g celeru
- pórek
- 5 stroužek česnek
- 1 hrst sušené houby
- 1 špetka drcený kmín
- sůl majoránka
- 2 l voda
- 1 špetka pepř mletý
- 10 lžíce kroupy
- Na jíšku
- 50 g hladká špaldová mouka
- 50 g máslo
Instrukce
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Očistíme a nadrobno nakrájíme zeleninu a česnek.
- Dáme do vody, přidáme houby, pepř a kmín, majoránku a dáme vařit.
- V jiné vodě vaříme doměkka(asi hodinu) kroupy.
- Když jsou brambory měkké, přidáme uvařené kroupy.
- Připravíme jíšku, kterou přímo z pánvičky vpravíme lžící do vařící polévky.
- V závěru ještě dochutíme a přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať.
- Společně ještě asi 5 minut provaříme.
Také dělám takto poctivou hustou polévku, ale bez krup. Ty jíst nemůžu. Ale jinak super.
Jasně, ne každý všechny suroviny může a smí 🙂
Tak to jsem ještě nikdy neměla, na mě asi moc kombinací a mám ráda tekutější…
Jasný, každý má jiné chutě.
Když vařím bramboračku já, dělám ji taky takto poctivou, hustou….a Tvoje neměla chybu, zrovna tak jako zelňačka 🙂
Oh, děkuji za pochvalu. My takovéto polévky máme jako “celý oběd”, k ní kousek pečiva a stačí nám to.