Cajunská hlíva

Vytisknout recept
Rychlá zdravá chuťovka pro milovníky hub a pikantních chutí.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • hlíva ústřičná
  • cca 2 lžíce pohankové mouky
  • 2 vrchovaté čajové lžičky cajun směsi
  • sůl
  • voda
  • olej
  • strouhanka

Instrukce

  • Hlívu očistěte a odstraňte nožičky.
  • Do mísy nasypte mouku, sůl, cajunskou směs a přidejte vodu. Promíchejte, aby vzniklo vláčné těstíčko.
  • Namočte houby v těstíčku a obalte ve strouhance tak, aby dobře přilnula k houbě.
  • Pečící papír lehce naolejujte.
  • Houby vložte do trouby vyhřáté na cca 190°C. V polovině pečení je otočte, pokapejte olejem, postříkejte lehce vodou a dopečte do zlatova.
  • Podávejte s omáčkami, dipy, hořčicí nebo s kimchi.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Také tuto směs neznám. Musím se pozeptat.

  2. vůbec netuším, co je ta cajun směs

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account