Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Cajunská hlíva
Vytisknout recept
Rychlá zdravá chuťovka pro milovníky hub a pikantních chutí.
Kategorie
Chuťovka
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
15
minutes
min
Čas vaření
15
minutes
min
Celkový čas
30
minutes
min
Porce
2
porce
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
hlíva ústřičná
cca 2 lžíce pohankové mouky
2
vrchovaté čajové lžičky cajun směsi
sůl
voda
olej
strouhanka
Instrukce
Hlívu očistěte a odstraňte nožičky.
Do mísy nasypte mouku, sůl, cajunskou směs a přidejte vodu. Promíchejte, aby vzniklo vláčné těstíčko.
Namočte houby v těstíčku a obalte ve strouhance tak, aby dobře přilnula k houbě.
Pečící papír lehce naolejujte.
Houby vložte do trouby vyhřáté na cca 190°C. V polovině pečení je otočte, pokapejte olejem, postříkejte lehce vodou a dopečte do zlatova.
Podávejte s omáčkami, dipy, hořčicí nebo s kimchi.