Drobenková „klasika“ s tvarohem a ovocem

Vytisknout recept
Dělám ho nejraději s nakyslým ovocem, například rybízem. Hodí se do něj ovoce čerstvé i mražené. Dobrý je s meruňkami, borůvkami, jahodami a malinami. Mám vyzkoušeno, že velmi chutná dětem. Možná i proto, že z mého repertoáru koláčů patří k těm nejsladším. Takže rozhodně nic pro dietáře.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0 malý plech (cca 30x40)
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Těsto:

  • 3 hrnky bezlepkové mouky
  • ¾ hrnku cukru může být až 1 hrnek, já dělám méně sladkou verzi
  • 1 máslo
  • 1 balíček prášku do pečiva

Náplň:

  • 2 vaničky tvarohu
  • ¾ hrnku cukru moučka
  • 1 hrnek mléka
  • Ovoce dle chuti

Instrukce

  • Smíchejte mouku, cukr, máslo a prášek do pečiva ve velké míse. Vznikne drobivé těsto, které ještě v ruce můžete dopracovat. Mělo by mít konzistenci drobenky.
  • Půlku těsta nasypte na vymazaný a vysypaný plech a trochu prsty utlačte.
  • Smíchejte ingredience na náplň a nalijte na těsto. Nelekejte se, bude opravdu tekutá, ale při pečení ztuhne.
  • Na tvaroh dejte ovoce, nasypejte druhou polovinu drobenky a dejte péct na 180 stupňů na cca hodinu (zkoušejte špejlí).
  • Po upečení nechte ztuhnout, ideálně v lednici. Koláč v chladu vydrží i 3 dny a stále je moc dobrý.
5 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    miluji, dělám zdravou verzi… mňam

  2. 5 stars
    Super recept. Je to rychlé a dobré.

  3. Nádherný letní koláč, už se vidím – na chatě, s kávičkou venku a k tomu kousek něčeho dobrého.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account