Drobenková „klasika“ s tvarohem a ovocem
Ingredience
Těsto:
- 3 hrnky bezlepkové mouky
- ¾ hrnku cukru může být až 1 hrnek, já dělám méně sladkou verzi
- 1 máslo
- 1 balíček prášku do pečiva
Náplň:
- 2 vaničky tvarohu
- ¾ hrnku cukru moučka
- 1 hrnek mléka
- Ovoce dle chuti
Instrukce
- Smíchejte mouku, cukr, máslo a prášek do pečiva ve velké míse. Vznikne drobivé těsto, které ještě v ruce můžete dopracovat. Mělo by mít konzistenci drobenky.
- Půlku těsta nasypte na vymazaný a vysypaný plech a trochu prsty utlačte.
- Smíchejte ingredience na náplň a nalijte na těsto. Nelekejte se, bude opravdu tekutá, ale při pečení ztuhne.
- Na tvaroh dejte ovoce, nasypejte druhou polovinu drobenky a dejte péct na 180 stupňů na cca hodinu (zkoušejte špejlí).
- Po upečení nechte ztuhnout, ideálně v lednici. Koláč v chladu vydrží i 3 dny a stále je moc dobrý.
miluji, dělám zdravou verzi… mňam
Super recept. Je to rychlé a dobré.
Přesně a chutné…
Nádherný letní koláč, už se vidím – na chatě, s kávičkou venku a k tomu kousek něčeho dobrého.
Hihi, tak pod to bych se podepsala 🙂 už počítám dny, hodiny, minuty 😀