Velikonoční sušenky
Ingredience
- 150 g špaldová mouka
- 250 g polohrubá mouka
- 150 g moučkový cukr
- 1 ks vanilkový lusk
- 130 g máslo změklé
- 2 ks vejce
- 1 špetka sůl
- nutela na slepení
Instrukce
- 1
- Do větší mísy nasypejte všechny suché ingredience. Vanilkový lusk rozřízněte, špičkou nože vyberte semínka, přidejte je do mísy a znovu důkladně promíchejte.
- 2
- Máslo s vejcem vyšlehejte do hladké pěny, zapracujte ji k suchým ingrediencím a vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte odležet 2 hodiny v ledničce.
- 3
- Troubu rozehřejte na 160 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte na tloušťku asi 3 mm. Z poloviny vykrájejte plná kolečka, z druhé poloviny kolečka s vykrojeným velikonočním motivem uprostřed. Kolečka rozložte na plech a pečte 12–14 minut, musí zůstat bledá. Po upečení nechte vychladnout.
- 4
- Plná kolečka namažte lískooříškovým krémem a přiklopte kolečky vykrojenými.
Krásné sušenky.
Děkuji.
Když jsem měla doma děti, dělávala jsem vždy na Velikonoce z lineckého těsta – vajíčka, zajíčky, kuřátka….děti to měly rády…Teď již nepeču, vnučky o to nestojí, já sama bych se sladkému měla spíš vyhýbat, tak to nemá smysl.
Já se právě spíše setkávám na Velikonoce, že každý dělá perníčky…
Panebože, já jak slyším sušenky… 😀 A tyhle bych si dala!!!
To ráda čtu 😀