Go Back
+ servings

Velikonoční sušenky

Vytisknout recept
Pokud milujete linecké cukroví, určitě byste měli svátky jara přivítat s těmito křehkými sušenkami promazanými lískooříškovým krémem a ozdobenými velikonočními motivy.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 12 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 150 g špaldová mouka
  • 250 g polohrubá mouka
  • 150 g moučkový cukr
  • 1 ks vanilkový lusk
  • 130 g máslo změklé
  • 2 ks vejce
  • 1 špetka sůl
  • nutela na slepení

Instrukce

  • 1
  • Do větší mísy nasypejte všechny suché ingredience. Vanilkový lusk rozřízněte, špičkou nože vyberte semínka, přidejte je do mísy a znovu důkladně promíchejte.
  • 2
  • Máslo s vejcem vyšlehejte do hladké pěny, zapracujte ji k suchým ingrediencím a vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte odležet 2 hodiny v ledničce.
  • 3
  • Troubu rozehřejte na 160 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte na tloušťku asi 3 mm. Z poloviny vykrájejte plná kolečka, z druhé poloviny kolečka s vykrojeným velikonočním motivem uprostřed. Kolečka rozložte na plech a pečte 12–14 minut, musí zůstat bledá. Po upečení nechte vychladnout.
  • 4
  • Plná kolečka namažte lískooříškovým krémem a přiklopte kolečky vykrojenými.