Pokud milujete linecké cukroví, určitě byste měli svátky jara přivítat s těmito křehkými sušenkami promazanými lískooříškovým krémem a ozdobenými velikonočními motivy.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 12porcí
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
150gšpaldová mouka
250gpolohrubá mouka
150gmoučkový cukr
1ks vanilkový lusk
130gmáslo změklé
2ks vejce
1špetka sůl
nutela na slepení
Instrukce
1
Do větší mísy nasypejte všechny suché ingredience. Vanilkový lusk rozřízněte, špičkou nože vyberte semínka, přidejte je do mísy a znovu důkladně promíchejte.
2
Máslo s vejcem vyšlehejte do hladké pěny, zapracujte ji k suchým ingrediencím a vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte odležet 2 hodiny v ledničce.
3
Troubu rozehřejte na 160 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte na tloušťku asi 3 mm. Z poloviny vykrájejte plná kolečka, z druhé poloviny kolečka s vykrojeným velikonočním motivem uprostřed. Kolečka rozložte na plech a pečte 12–14 minut, musí zůstat bledá. Po upečení nechte vychladnout.
4
Plná kolečka namažte lískooříškovým krémem a přiklopte kolečky vykrojenými.