Dýňová roláda s vlašskými ořechy
Ingredience
Na dýňovou roládu:
- 3 vejce pokojové teploty
- 70 g hladké pšeničné mouky
- 30 g mouky z vlašských ořechů
- 1 kávová lžička kypřicího prášku
- ½ kávové lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 1 kávová lžička cejlonské skořice
- 1 kávová lžička perníkového koření
- 160 g dýňového pyré
- 150 g třtinového cukru
- 50 g krupicového cukru
Na krém:
- 50 g změklého másla
- 200 g Lučiny
- 50 g moučkového cukru
- 1 kávová lžička vanilkové pasty
Instrukce
- vinky
- Dárky
- Tyčinky
- Lokální produkty
- Pro děti
- Klíčení
- Úvod
- Blog
- Domácí recepty
- Dýňová roláda s vlašskými ořechy
- DOMÁCÍ RECEPTY
- Dýňová roláda s vlašskými ořechy
- v úterý 8. 11. | 1596x přečteno
- Máte rádi rolády? A co minirolády? Kateřina Jašková pro nás vykouzlila tuhle boží dýňovou roládu s nadýchaným krémem a vlašskými ořechy, abyste měli co mlsat k podzimnímu šálku kávy či čaje. Piškotová roláda s dýní krásně prozáří pošmourné dny. Tak hurá na to!
- Sdílet
- Dýňová roláda s vlašskými ořechy
- 120 minut
- 8–10 porcí
- Co budete na 1 roládu potřebovat?
Na dýňovou roládu:
- 3 vejce pokojové teploty
- 70 g hladké pšeničné mouky
- 30 g mouky z vlašských ořechů
- 1 kávová lžička kypřicího prášku
- ½ kávové lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 1 kávová lžička cejlonské skořice
- 1 kávová lžička perníkového koření
- 160 g dýňového pyré
- 150 g třtinového cukru
- 50 g krupicového cukru
Na krém:
- 50 g změklého másla
- 200 g Lučiny
- 50 g moučkového cukru
- 1 kávová lžička vanilkové pasty
- Postup
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů – horní a spodní ohřev bez horkovzduchu.
- Nejprve si připravíme piškotovou roládu. Oddělíme bílky od žloutků a bílky vyšleháme do sněhu. V jedné míse smícháme hladkou mouku, mouku z vlašských ořechů, kypřicí prášek, sodu, sůl, perníkové koření a skořici.
- V druhé míse vymícháme spolu dýňové pyré, žloutky a oba cukry. Poté přidáme směs mouky a koření a nakonec opatrně vmícháme sníh.
- Těsto pak vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme jej do všech stran. Vložíme do trouby na 18 minut.
- Po vytažení ihned překlopíme plát těsta na čistou utěrku a opatrně odlepíme pečicí papír. Z těsta papír může jít trochu hůře, dávejte tedy pozor, ať se nepotrhá.
- Až máme papír odstraněný, spolu s utěrkou zamotáme těsto do rolády a necháme cca 1 hodinu vychladnout.
- Zatímco nám dýňová roláda chladne, připravíme si krém. Povolené máslo vyšleháme spolu s Lučinou, cukrem a vanilkovou pastou do jemného nadýchaného krému,
- Roládu potřeme krémem a opět zarolujeme. Pak hned můžeme krájet na plátky a servírovat. Dobrou chuť!
zkoušeli jsme některé léto, byla dobrá 🙂
To vypadá dobře, dýni mám ráda v jakýchkoliv pokrmech.
Povedená roláda. Rolády miluji.
Moc pěkná roláda, už se těším, až budou dýně na zahrádce.
Ano dýňovou sezónu miluji.