50 g změklého másla
200 g Lučiny
50 g moučkového cukru
1 kávová lžička vanilkové pasty
Postup
Troubu předehřejeme na 180 stupňů – horní a spodní ohřev bez horkovzduchu.
Nejprve si připravíme piškotovou roládu. Oddělíme bílky od žloutků a bílky vyšleháme do sněhu. V jedné míse smícháme hladkou mouku, mouku z vlašských ořechů, kypřicí prášek, sodu, sůl, perníkové koření a skořici.
V druhé míse vymícháme spolu dýňové pyré, žloutky a oba cukry. Poté přidáme směs mouky a koření a nakonec opatrně vmícháme sníh.
Těsto pak vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme jej do všech stran. Vložíme do trouby na 18 minut.
Po vytažení ihned překlopíme plát těsta na čistou utěrku a opatrně odlepíme pečicí papír. Z těsta papír může jít trochu hůře, dávejte tedy pozor, ať se nepotrhá.
Až máme papír odstraněný, spolu s utěrkou zamotáme těsto do rolády a necháme cca 1 hodinu vychladnout.
Zatímco nám dýňová roláda chladne, připravíme si krém. Povolené máslo vyšleháme spolu s Lučinou, cukrem a vanilkovou pastou do jemného nadýchaného krému,
Roládu potřeme krémem a opět zarolujeme. Pak hned můžeme krájet na plátky a servírovat. Dobrou chuť!