Vepřový guláš na mexický způsob
Ingredience
- 500 g vepřového masa na guláš
- 3 středně velké cibule
- 1 větší konzerva Bonduelle - červené fazole a kukuřic
- 5 dkg sádla či trocha oleje
- gulášové koření
- uzená paprika příp. sůl
- 2-3 lžíce špaldové celozrnné mouky na zahuštění omáčky
Instrukce
- Cibuli nakrájíme na malé kostičky a dáme s kouskem sádla či troškou oleje restovat.
- Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na malé kostičky.
- Když je cibule zlatavá, dáme na ní restovat maso, po chvíli dáme gulášové koření a papriku.
- Zamícháme.
- Vezmeme horkou vodu a maso jí zalijeme tak, aby bylo potopené.
- Plotnu zeslabíme a pod pokličkou maso dusíme do změknutí.
- Když už je měkké, přidáme konzervu fazolí a kukuřice, případně ještě dodáme trošku vody.
- Špaldovou mouku dáme do hlubší nádoby, přidáme trošku vody a metličkou prošleháme.
- Za stálého míchání vlijeme do guláše a důsledně provaříme.
- V závěru můžeme, je-li třeba ještě dochutit.
- Podávat můžeme s chlebem, těstovinami, knedlíkem...jak co kdo má rád.
Miluji děláme doma
Tak tenhle guláš se i mě zamlouvá a to fakt guláš hovězí s knedlíkem nemusím… Za to můj chlap se oblizuje 😀
No já se naučila hodně nastavovat různou zeleninou a chutná nám to.
Klasika. Guláš je dobrý, dělám ho také z vepřového masa.
My už také děláme roky veskrze jen z vepřového a to jsem se ještě naučila nastavovat (ne pokaždé) právě zeleninou, v létě ráda dávám i menší cuketu, když je ze zahrádky.
super, guláš by nám jistě chutnal… a máme kousek vepřové kýty v mrazáku, tak možná na něj v týdnu dojde 🙂
Tak nějak, my také neměli již delší čas a masa bylo doma kousek, tak jsem to fazolemi a kukuřicí dobře nastavila.