Vepřový guláš na mexický způsob

Vytisknout recept
Guláš trošku jinak
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Celkový čas 1 hour 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 500 g vepřového masa na guláš
  • 3 středně velké cibule
  • 1 větší konzerva Bonduelle - červené fazole a kukuřic
  • 5 dkg sádla či trocha oleje
  • gulášové koření
  • uzená paprika příp. sůl
  • 2-3 lžíce špaldové celozrnné mouky na zahuštění omáčky

Instrukce

  • Cibuli nakrájíme na malé kostičky a dáme s kouskem sádla či troškou oleje restovat.
  • Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na malé kostičky.
  • Když je cibule zlatavá, dáme na ní restovat maso, po chvíli dáme gulášové koření a papriku.
  • Zamícháme.
  • Vezmeme horkou vodu a maso jí zalijeme tak, aby bylo potopené.
  • Plotnu zeslabíme a pod pokličkou maso dusíme do změknutí.
  • Když už je měkké, přidáme konzervu fazolí a kukuřice, případně ještě dodáme trošku vody.
  • Špaldovou mouku dáme do hlubší nádoby, přidáme trošku vody a metličkou prošleháme.
  • Za stálého míchání vlijeme do guláše a důsledně provaříme.
  • V závěru můžeme, je-li třeba ještě dochutit.
  • Podávat můžeme s chlebem, těstovinami, knedlíkem...jak co kdo má rád.
7 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 2 roky ago

    Miluji děláme doma

  2. NelaVávrová 2 roky ago

    Tak tenhle guláš se i mě zamlouvá a to fakt guláš hovězí s knedlíkem nemusím… Za to můj chlap se oblizuje 😀

  3. 5 stars
    Klasika. Guláš je dobrý, dělám ho také z vepřového masa.

    • Author

      My už také děláme roky veskrze jen z vepřového a to jsem se ještě naučila nastavovat (ne pokaždé) právě zeleninou, v létě ráda dávám i menší cuketu, když je ze zahrádky.

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    super, guláš by nám jistě chutnal… a máme kousek vepřové kýty v mrazáku, tak možná na něj v týdnu dojde 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account