Cibuli nakrájíme na malé kostičky a dáme s kouskem sádla či troškou oleje restovat.
Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na malé kostičky.
Když je cibule zlatavá, dáme na ní restovat maso, po chvíli dáme gulášové koření a papriku.
Zamícháme.
Vezmeme horkou vodu a maso jí zalijeme tak, aby bylo potopené.
Plotnu zeslabíme a pod pokličkou maso dusíme do změknutí.
Když už je měkké, přidáme konzervu fazolí a kukuřice, případně ještě dodáme trošku vody.
Špaldovou mouku dáme do hlubší nádoby, přidáme trošku vody a metličkou prošleháme.
Za stálého míchání vlijeme do guláše a důsledně provaříme.
V závěru můžeme, je-li třeba ještě dochutit.
Podávat můžeme s chlebem, těstovinami, knedlíkem...jak co kdo má rád.