houbový kuba

Vytisknout recept
Kroupy jsou perfektní fit potravina, protože mají vysoký obsah bílkovin a vlákniny, takže jsou syté a prospěšné pro trávící trakt.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour
Celkový čas 1 hour 20 minutes
Porce 6 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 200 g ječných krup pří. quinoi nebo pohanky
  • 400 ml + 300 ml kuřecího vývaru
  • 600 g kuřecích prsou příp. stehen
  • 250 g hub čerstvých, příp. 70 g sušených
  • 90 g cibule
  • 3 stroužky česneku 15 g
  • 1 lžíce sušené majoránky 5 g
  • ½ lžičky drceného kmínu 2 g
  • sůl
  • pepř
  • řepkový olej ve spreji 3 ml

Instrukce

  • Pokud nemáš vývar, připrav ho podle tohoto návodu, anebo použij kupovaný.
  • Kroupy propláchni a uvař ve 400 ml vývaru doměkka (cca 30 minut).
  • Kuřecí maso zbav tuku a nakrájej na drobné kostky. Houby nakrájej na tenké plátky. Cibuli oloupej a nakrájej nadrobno, česnek oloupej a prolisuj.
  • Pánev vystříkej řepkovým olejem ve spreji nebo dávkovačem na olej a osmaž na ní pár minut cibulku dozlatova.
  • Přidej houby, sůl a jakmile se houby začnou zatahovat, přidej kuřecí maso, znovu osol a nechej maso zatáhnout ze všech stran.
  • Mezitím přidej česnek, kmín a majoránku, kterou promni mezi prsty.
  • Přidej uvařené kroupy, zalij 300 ml vývaru, nechej ještě chvíli provařit, přemísti do olejem vystříkaného pekáčku o rozměru 21× 21 cm a peč 10 – 20 minut na 220 °C anebo na funkci horní gril. Je potřeba, aby se povrch zapekl co nejvíce dokřupava, ale nepekl se zbytečně dlouho, protože by se maso vysušilo.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Moc dobré. My zase máme raději místo krup pohanku.

  2. Toto jídlo miluji, ale děláme klasiku, jen s houbami….to kuřecí maso je tam už dost navíc, byť je jasné, že chuťově to bude dobré.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    máme rádi, manžel ho dělá každé Vánoce a ještě asi tak i 2x do roka

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account