houbový kuba
Ingredience
- 200 g ječných krup pří. quinoi nebo pohanky
- 400 ml + 300 ml kuřecího vývaru
- 600 g kuřecích prsou příp. stehen
- 250 g hub čerstvých, příp. 70 g sušených
- 90 g cibule
- 3 stroužky česneku 15 g
- 1 lžíce sušené majoránky 5 g
- ½ lžičky drceného kmínu 2 g
- sůl
- pepř
- řepkový olej ve spreji 3 ml
Instrukce
- Pokud nemáš vývar, připrav ho podle tohoto návodu, anebo použij kupovaný.
- Kroupy propláchni a uvař ve 400 ml vývaru doměkka (cca 30 minut).
- Kuřecí maso zbav tuku a nakrájej na drobné kostky. Houby nakrájej na tenké plátky. Cibuli oloupej a nakrájej nadrobno, česnek oloupej a prolisuj.
- Pánev vystříkej řepkovým olejem ve spreji nebo dávkovačem na olej a osmaž na ní pár minut cibulku dozlatova.
- Přidej houby, sůl a jakmile se houby začnou zatahovat, přidej kuřecí maso, znovu osol a nechej maso zatáhnout ze všech stran.
- Mezitím přidej česnek, kmín a majoránku, kterou promni mezi prsty.
- Přidej uvařené kroupy, zalij 300 ml vývaru, nechej ještě chvíli provařit, přemísti do olejem vystříkaného pekáčku o rozměru 21× 21 cm a peč 10 – 20 minut na 220 °C anebo na funkci horní gril. Je potřeba, aby se povrch zapekl co nejvíce dokřupava, ale nepekl se zbytečně dlouho, protože by se maso vysušilo.
Miluji.
Moc dobré. My zase máme raději místo krup pohanku.
Toto jídlo miluji, ale děláme klasiku, jen s houbami….to kuřecí maso je tam už dost navíc, byť je jasné, že chuťově to bude dobré.
a zdravé, je někdy třeba zkoušet novinky…
máme rádi, manžel ho dělá každé Vánoce a ještě asi tak i 2x do roka
Super, to ráda slyším, někdo miluje kroupy, jiný nenávidí… Přitom je to zdravá potravina…