Proteinový dezert s dušeným kaki

Vytisknout recept
Chcete se dostat do formy, ale nedokážete se vzdát sladkých dezertů? Ano, je to možné. Stačí kupované krémy, sladké jogurty a pudinky nahradit doma vyrobeným dezertem s vysokým obsahem proteinu. Ten funguje zároveň jako výživná svačina, která perfektně zapadne do zdravého jídelníčku. Když má sezónu ovoce kaki, rozhodně sáhněte po něm. Krátce podušené má báječnou chuť. Podobně poslouží i broskev, hruška, či jablko...
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 2
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 1 kelímek Skyru
  • 1 kelímek bílého krémového jogurtu
  • 2 lžíce BIO proteinového prášku Super vegan protein kakao od Iswari
  • 1 lžíce medu na doslazení
  • 1 ks ovoce kaki
  • špetka skořice

Instrukce

  • Kaki nakrájejte na kostičky a duste v rendlíku pod pokličkou do mírného změknutí. Stačí pár minut. Ve větší misce metličkou do hladka promíchejte Skyr s jogurtem. Přidejte Super vegan kakaový protein a med. Směs rozdělte do dvou misek, ozdobte podušeným kaki a dle chuti poprašte skořicí.

Notes

TIPY
Dezert si můžete připravit i ve verzi bez kakaa. Stačí místo proteinu s kakaem použít neutrální Super vegan protein Iswari bez příchuti.
Pokud si chcete dezert ještě více nutričně obohatit, posypte podušené kaki krátce opraženými pekanovými ořechy. Samozřejmě jen decentně, stačí 5 ořechů.
Zdroj a foto: Labeta

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account