Pokud nemáš vývar, připrav ho podle tohoto návodu, anebo použij kupovaný.
Kroupy propláchni a uvař ve 400 ml vývaru doměkka (cca 30 minut).
Kuřecí maso zbav tuku a nakrájej na drobné kostky. Houby nakrájej na tenké plátky. Cibuli oloupej a nakrájej nadrobno, česnek oloupej a prolisuj.
Pánev vystříkej řepkovým olejem ve spreji nebo dávkovačem na olej a osmaž na ní pár minut cibulku dozlatova.
Přidej houby, sůl a jakmile se houby začnou zatahovat, přidej kuřecí maso, znovu osol a nechej maso zatáhnout ze všech stran.
Mezitím přidej česnek, kmín a majoránku, kterou promni mezi prsty.
Přidej uvařené kroupy, zalij 300 ml vývaru, nechej ještě chvíli provařit, přemísti do olejem vystříkaného pekáčku o rozměru 21× 21 cm a peč 10 – 20 minut na 220 °C anebo na funkci horní gril. Je potřeba, aby se povrch zapekl co nejvíce dokřupava, ale nepekl se zbytečně dlouho, protože by se maso vysušilo.