Kuřecí maso na zelenině
Ingredience
- 500 g kuřecích prsou
- 500 g kořenová zelenina
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- sůl pepř, tymián
- kuřecí nebo zeleninový vývar
- 1 lžíce solamylu
Instrukce
- Maso jsem pokrájela po vlákně na plátky, trochu klouby ruky naklepala, osolila a opepřila.
- Do hrnce jsem dala lžíci sádla, na něm orestovala cibulku.
- Potom jsem přidala plátky a z každé strany je nechala zatáhnout.
- Přidala jsem tymián (sušený), zalila vývarem a nechala dusit.
- Když bylo maso i zelenina měkké, lehce jsem zahustila omáčku solamylem rozmíchaným ve vodě.
- Omáčku jsem dochutila.
- Jako příloha nám chutná bramborový knedlík.
Super
Já bohužel nejsem omáčková 🙁 a musela bych vyměnit knedlík 🙁
Výborná omáčka se zeleninou. Máme rádi všechny omáčky. Určitě jste si pochutnali.
Nadi, moc jsme si pochutnali… dlouho jsem to s kuřecím nedělala, často dělám s králíkem :-), nebo hovězí a zelenině…
No já dala jen tymián, jiné koření se mi tam nehodilo…a je to dobrota. A zíttra to bude ještě lepší 🙂
Věřím, také by mi to chutnalo…to naše je zas něco zcela jiného
ta vaše bude alá svíčková na chuť, to naše není….
Určitě to bude dobrota, také dělávám kuřecí na zelenině, ale bez omáčky a dávám do toho koření, jako na svíčkovou….