Koláč z červených pomerančů

Vytisknout recept
Už během pečení vám krásně provoní kuchyni a vy se nebudete moct dočkat, až ochutnáte.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Porce 12 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 2 hrnek polohrubá mouka
  • 3 ks vejce velikosti L
  • 2 ks červený pomeranč
  • 3 ks pomeranč
  • 250 g tvaroh
  • 1 ks vanilkový pudink
  • 1 hrnek cukr
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 0,50 hrnek rozpuštěné máslo
  • 1 hrnek mléko
  • 1 ks pomerančová kůra
  • 3 lžíce pomerančová šťáva
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 1 špetka sůl

Instrukce

  • 1
  • Nejprve si připravte těsto. V míse smíchejte 2 vejce s cukrem, pořádně spolu utřete, pak přidejte mouku, rozpuštěné máslo, ¾ hrnku mléka, prášek do pečiva, vanilkový cukr a vanilkový extrakt, nastrouhanou pomerančovou kůru, špetku soli a tři lžíce pomerančové šťávy. Vše společně promíchejte dohladka a nechte na chvilku odpočinout. Pak přelijte do moukou či strouhankou vysypané formy. Dejte péct do středně vyhřáté trouby na 30 minut.
  • 2
  • Mezitím si nachystejte druhou vrstvu. V misce promíchejte ¼ hrnku mléka s pudinkem, přidejte rozšlehané zbylé vejce, tvaroh a šťávu z jednoho obyčejného pomeranče. Zamíchejte. Zbylé pomeranče si oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  • 3
  • Předpečený koláč potřete tvarohovou směsí, na tu poklaďte kolečka pomerančů a dejte zpět do trouby na cca 20 minut, aby se koláč dopekl dozlatova.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Zajímavý recept. Koláč vypadá krásně, jistě byl moc dobrý. Někdy vyzkouším.

  2. Na pohled hezké, ale my jsme doma asi víc na klasiku.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    zajímavé a krásné, ale asi se do toho nepustím 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account