Koláč z červených pomerančů
Ingredience
- 2 hrnek polohrubá mouka
- 3 ks vejce velikosti L
- 2 ks červený pomeranč
- 3 ks pomeranč
- 250 g tvaroh
- 1 ks vanilkový pudink
- 1 hrnek cukr
- 1 ks prášek do pečiva
- 1 ks vanilkový cukr
- 0,50 hrnek rozpuštěné máslo
- 1 hrnek mléko
- 1 ks pomerančová kůra
- 3 lžíce pomerančová šťáva
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 1 špetka sůl
Instrukce
- 1
- Nejprve si připravte těsto. V míse smíchejte 2 vejce s cukrem, pořádně spolu utřete, pak přidejte mouku, rozpuštěné máslo, ¾ hrnku mléka, prášek do pečiva, vanilkový cukr a vanilkový extrakt, nastrouhanou pomerančovou kůru, špetku soli a tři lžíce pomerančové šťávy. Vše společně promíchejte dohladka a nechte na chvilku odpočinout. Pak přelijte do moukou či strouhankou vysypané formy. Dejte péct do středně vyhřáté trouby na 30 minut.
- 2
- Mezitím si nachystejte druhou vrstvu. V misce promíchejte ¼ hrnku mléka s pudinkem, přidejte rozšlehané zbylé vejce, tvaroh a šťávu z jednoho obyčejného pomeranče. Zamíchejte. Zbylé pomeranče si oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
- 3
- Předpečený koláč potřete tvarohovou směsí, na tu poklaďte kolečka pomerančů a dejte zpět do trouby na cca 20 minut, aby se koláč dopekl dozlatova.
Vypada dobrě
Zajímavý recept. Koláč vypadá krásně, jistě byl moc dobrý. Někdy vyzkouším.
Na pohled hezké, ale my jsme doma asi víc na klasiku.
zajímavé a krásné, ale asi se do toho nepustím 🙂
Škoda, snad někdy…