Už během pečení vám krásně provoní kuchyni a vy se nebudete moct dočkat, až ochutnáte.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 40 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.10 minutesmin
Porce 12porcí
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
2hrnek polohrubá mouka
3ks vejce velikosti L
2ks červený pomeranč
3ks pomeranč
250gtvaroh
1ks vanilkový pudink
1hrnek cukr
1ks prášek do pečiva
1ks vanilkový cukr
0,50hrnek rozpuštěné máslo
1hrnek mléko
1ks pomerančová kůra
3lžíce pomerančová šťáva
1lžička vanilkový extrakt
1špetka sůl
Instrukce
1
Nejprve si připravte těsto. V míse smíchejte 2 vejce s cukrem, pořádně spolu utřete, pak přidejte mouku, rozpuštěné máslo, ¾ hrnku mléka, prášek do pečiva, vanilkový cukr a vanilkový extrakt, nastrouhanou pomerančovou kůru, špetku soli a tři lžíce pomerančové šťávy. Vše společně promíchejte dohladka a nechte na chvilku odpočinout. Pak přelijte do moukou či strouhankou vysypané formy. Dejte péct do středně vyhřáté trouby na 30 minut.
2
Mezitím si nachystejte druhou vrstvu. V misce promíchejte ¼ hrnku mléka s pudinkem, přidejte rozšlehané zbylé vejce, tvaroh a šťávu z jednoho obyčejného pomeranče. Zamíchejte. Zbylé pomeranče si oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
3
Předpečený koláč potřete tvarohovou směsí, na tu poklaďte kolečka pomerančů a dejte zpět do trouby na cca 20 minut, aby se koláč dopekl dozlatova.