Cizrnový Jackfruit guláš

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Plechovka Jacky F 400g 1ks
  • Plechovka cizrny s nálevem 2ks
  • Plechovka krájených rajčat 1ks
  • Cizrnová mouka 4 lžíce
  • Hrubá mouka 3 lžíce
  • Smetana dle chuti
  • Cibule 1ks
  • Olej 2 lžíce
  • Gulášové koření 1 lžíce
  • Majoránka 1/2 lžičky
  • Mahá koření 1/2 lžičky
  • Pepř a sůl dle chuti
  • Voda 1.5 l
  • Postup

Instrukce

  • Cibuli nakrájenou najemno osmahneme na oleji a vylijeme celou plechovku Jackies, vařečkou můžeme některé kousky zmenšit, ale stejně se pak rozpadnou.
  • Okořeníme a necháme chvíli povařit (tak 5–10 min).
  • Přidáme cizrnu, rajčata a zalijeme vodou.
  • Necháme dojít k varu a namíchané si zahuštění z muk se smetanou (můžete použít asi 5 lžic hrubé mouky, když nemáte cizrnovou).
  • Do zahuštění přidáme vždy naběračku připravovaného jídla a zamíchám v mističce, sníží se tak riziko hrudek.
  • Rozmícháme a povaříme aspoň 10 minut.
12 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 2 roky ago

    Pro mě něco noveho

  2. 5 stars
    Jackfruit je ovoce, které roste v Asii – třeba v Thajsku. Také jsem o tom tady kdysi psala. Jí se syrové nebo také vařené do jídla. Sterilovaný jsem ještě neviděla, tak se musím po tom podívat. Tento guláš může být dobrý. Někdy vyzkouším.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Také děkuji za popisek… ten co mám na obr. na receptu, vyjde cenově jak maso:( Prodává se ve vegan obchodech a to nejsem vegan, nejlepší obchod na tyhle veci (levně) je Sapa.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    zajímavé, taky neznám ty produkty, ale není to něco, jak nyní stále propagují v TV? To maso nemaso???

  4. Jackfruit tedy neznám, vůbec nevím, co si pod tím mám představit….to k nám na maloměsto ještě asi nedorazilo.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account