Thajské palačinky Roti
Ingredience
- ½ hrnek studené vody
- 1 ks vejce
- 1 lžíce kondenzovaného mléka na polití
- 1 lžíce cukru
- ½ lžičky soli
- 2 hrnky mouky
- 1 lžička rozpuštěného másla
- trochu rostlinný olej
- ovoce dle chuti banán, ananas, mango,…
Instrukce
- V jedné misce smícháme vodu, vejce, kondenzované mléko, cukr, sůl a dobře promícháme.
- Do druhé mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a do něj nalijeme připravenou směs z první misky. Opět dobře promícháme.
- V dalším kroku přidáme rozpuštěné máslo a ručně hněteme směs, dokud nám nevznikne hladké těsto.
- Těsto potřeme rostlinným olejem a necháme ho cca 1 hodinu odležet.
- Po uplynutí doby těsto opět ručně prohněteme, abychom se zbavili případných bublin. Následně ho rozdělíme na kuličky velikosti golfového míčku a opět potřeba rostlinným olejem.
- Kuličky rukou rozplácneme a rozpracujeme do tenkých placek. Opět potřeme olejem.
- Na rozpálenou plotnu dáme lžíci másla. Na něj položíme těsto, přidáme ještě trochu másla navrch a cca 1 – 2 minuty smažíme.
- Během smažení dáme na Roti jakékoliv kousky nakrájeného ovoce. Přehneme okraje a otočíme.
- Hotovou palačinku můžeme přelít kondenzovaným mlékem.
Zajímavé
Zajímavé palačinky. Ráda vyzkouším.
Tak tohle tedy nevím, 2 hrnky mouky a jen 1/2 hrnku vody, to mi přijde, že z toho musí vylézt docela tvrdá placka
Sladké, tomu se ráda vyhnu…., ale zajímavý recpeptík, díky