Fazolová polévka v uzeném vývaru
Ingredience
- 500 g fazolí večer umyté a probrané namočíme do studené vody
- 500 g uzených žeber
- česnek
- sůl pepř, koření (majoránka, tymián)
- zakysaná smetana
- l lžíce octa
Instrukce
- Uvaříme si do měkka uzené maso nebo žebra, vývar přecedíme a maso obereme,
- Pokrájíme na menší kousky.
- Přes noc namočené fazole slijeme a přidáme do vývaru.
- Necháme vařit (nejméně hodinu, ale i déle)...
- Přidáme oblíbené koření a pár stroužků česneku.
- Zatím nesolíme!!!
- Když změknou i fazole, osolíme, přidáme ještě pár prolisovaných stroužků česneku, případně majoránku.
- Dochutíme.
- Nechceme jíst mouku, takže polévku nezahušťuji, ale lze to udělat. A přidat zakysanou smetanu.
Máme radi
Polévka vypadá skvěle. Je určitě moc dobrá.
Nadi, je výborná, dnes již byla uležená, paráda…
Poslední dobou jsem polívky přestala jíst, pouze vývar nebo krém (hráškový, batátový, dýňový).
ty všechny mám taky ráda 🙂
Už jsem jí dlouho nedělala a dostala jsem na ní chuť, díky za připomenutí, zařadím jí do plánů…
no právě, já na ni měla děsnou chuť, ale několik let jsme ji neměli 🙂
Skvělý a jednoduchý recept, já jsem sice vegetarián – takže uzený vývar nejím, ale věřím, že příteli by polévka chutnala!:)
Tak uděláte běžný vývar, zeleninový… já jsem uzené koupila asi po roce, jinak ho vůbec nejíme, nekupujeme…