Go Back
+ servings

Fazolová polévka v uzeném vývaru

Vytisknout recept
Dobrá a vydatná polévka :-)
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 1 hour
Celkový čas 2 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 500 g fazolí večer umyté a probrané namočíme do studené vody
  • 500 g uzených žeber
  • česnek
  • sůl pepř, koření (majoránka, tymián)
  • zakysaná smetana
  • l lžíce octa

Instrukce

  • Uvaříme si do měkka uzené maso nebo žebra, vývar přecedíme a maso obereme,
  • Pokrájíme na menší kousky.
  • Přes noc namočené fazole slijeme a přidáme do vývaru.
  • Necháme vařit (nejméně hodinu, ale i déle)...
  • Přidáme oblíbené koření a pár stroužků česneku.
  • Zatím nesolíme!!!
  • Když změknou i fazole, osolíme, přidáme ještě pár prolisovaných stroužků česneku, případně majoránku.
  • Dochutíme.
  • Nechceme jíst mouku, takže polévku nezahušťuji, ale lze to udělat. A přidat zakysanou smetanu.