domácí celozrnné gnocchi
Ingredience
- 700 g brambor ideálně varný typ C
- 1 vejce 50 g
- 160 g celozrnné špaldové mouky
- špetka soli
Instrukce
- Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte nebo rozmixujte nahrubo pomocí ručního mixéru.
- K bramborám přidejte zbylé ingredience na těsto a dobře vyhnětejte. Používám kuchyňského robota. Mouku dávejte postupně podle konzistence množství takové, aby vzniklo nepříliš lepivé těsto, záleží na moučnosti brambor.
- Vyválejte tenké válečky, ty rozkrájejte na malé kousky a vařte ve vroucí vodě po vyplavání k hladině 2 minuty. Podle množství a velikosti hrnce vařte po várkách.
- Vytáhněte naběračkou a propláchněte studenou vodou.
Vyzkouším
Gnocchi miluji, kupuji v obchodě hotové, nikdy mě nenapadlo udělat si své, ale vypadá to docela jednoduše.. 🙂
Dobré a rychlé noky. Brzy je udělám.
Dobrý tip na zdravější přílohu.
Za málo, snažím se…
Super, to je jednoduché a mně se to hodí do našeho stravování… Jednou za čas. Díky Nelo
Máte zdravotní omezení? Nebo se zdravujete jen zdravě?