Základem jsou samozřejmě brambory, ale použila jsem celozrnnou mouku. Gnocchi můžete použít na spoustu nízkotučných fitness jídel a hodí se pro vegetariánské úpravy, např. s houbovou nebo rajčatovou omáčkou nebo se špenátem.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Italská
Čas přípravy 30 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Porce 6osob
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
700gbramborideálně varný typ C
1vejce50 g
160gcelozrnné špaldové mouky
špetka soli
Instrukce
Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte nebo rozmixujte nahrubo pomocí ručního mixéru.
K bramborám přidejte zbylé ingredience na těsto a dobře vyhnětejte. Používám kuchyňského robota. Mouku dávejte postupně podle konzistence množství takové, aby vzniklo nepříliš lepivé těsto, záleží na moučnosti brambor.
Vyválejte tenké válečky, ty rozkrájejte na malé kousky a vařte ve vroucí vodě po vyplavání k hladině 2 minuty. Podle množství a velikosti hrnce vařte po várkách.
Vytáhněte naběračkou a propláchněte studenou vodou.