Go Back
+ osob

domácí celozrnné gnocchi

Vytisknout recept
Základem jsou samozřejmě brambory, ale použila jsem celozrnnou mouku. Gnocchi můžete použít na spoustu nízkotučných fitness jídel a hodí se pro vegetariánské úpravy, např. s houbovou nebo rajčatovou omáčkou nebo se špenátem.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Italská
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 6 osob
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 700 g brambor ideálně varný typ C
  • 1 vejce 50 g
  • 160 g celozrnné špaldové mouky
  • špetka soli

Instrukce

  • Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte nebo rozmixujte nahrubo pomocí ručního mixéru.
  • K bramborám přidejte zbylé ingredience na těsto a dobře vyhnětejte. Používám kuchyňského robota. Mouku dávejte postupně podle konzistence množství takové, aby vzniklo nepříliš lepivé těsto, záleží na moučnosti brambor.
  • Vyválejte tenké válečky, ty rozkrájejte na malé kousky a vařte ve vroucí vodě po vyplavání k hladině 2 minuty. Podle množství a velikosti hrnce vařte po várkách.
  • Vytáhněte naběračkou a propláchněte studenou vodou.