DOMÁCÍ VEGANSKÉ DONUTS
Ingredience
Na korpus:
- * 50 g třtinového cukru
- * 40 ml kokosového oleje
- * 150 g mouky
- * 1 lžička instantní kávy
- * 1 lžička instantního droždí
- * 240 ml rostlinného nápoje z mandlí Borges Natura nebo jiného rostlinného nápoje
Na polevu:
- * 50 g ovesných vloček
- * 150 g moučkového cukru
- * 15 ml rostlinného nápoje z mandlí Borges Natura
Instrukce
- Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 ° C. Formu na koblihy vymažte olejem.
- V misce smíchejte cukr, kokosový olej, instantní kávu a rostlinný nápoj Borges Natura. Vše dobře promíchejte, nakonec přidejte mouku, droždí a míchejte, dokud nevznikne homogenní těsto.
- Těsto nalijte do forem na koblihy a pečte 10 - 12 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Mezitím smíchejte v misce moučkový cukr a rostlinný nápoj. Důkladně vyšlehejte a koblihy namočte do polevy, posypte ovesnými vločkami nechte ztuhnout.
Donuty vôbec nerobím ani nekupujeme no tieto sa mi páčia.
Jsou krásné. My máme donuty zase moc rádi.
nas to prave taky nikdy nelakalo, kdyz vidim i kupovane v Lidlu, tak to je to posledni co bych mohla…
Zajímavý dezert, je pravdou, že donuty klasické mi nic moc neříkají, přijdou mi hrozně přeslazené.
Zajmavé 🙂