DOMÁCÍ VEGANSKÉ DONUTS

Vytisknout recept
Donut nebo česky kobliha, je populární dezert pro malé i velké. Připravte si s námi jeho lehčí, veganskou verzi, bez smažení.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 16 ks
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Na korpus:

  • * 50 g třtinového cukru
  • * 40 ml kokosového oleje
  • * 150 g mouky
  • * 1 lžička instantní kávy
  • * 1 lžička instantního droždí
  • * 240 ml rostlinného nápoje z mandlí Borges Natura nebo jiného rostlinného nápoje

Na polevu:

  • * 50 g ovesných vloček
  • * 150 g moučkového cukru
  • * 15 ml rostlinného nápoje z mandlí Borges Natura

Instrukce

  • Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 ° C. Formu na koblihy vymažte olejem.
  • V misce smíchejte cukr, kokosový olej, instantní kávu a rostlinný nápoj Borges Natura. Vše dobře promíchejte, nakonec přidejte mouku, droždí a míchejte, dokud nevznikne homogenní těsto.
  • Těsto nalijte do forem na koblihy a pečte 10 - 12 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Mezitím smíchejte v misce moučkový cukr a rostlinný nápoj. Důkladně vyšlehejte a koblihy namočte do polevy, posypte ovesnými vločkami nechte ztuhnout.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Donuty vôbec nerobím ani nekupujeme no tieto sa mi páčia.

  2. 5 stars
    Jsou krásné. My máme donuty zase moc rádi.

  3. Author
    NelaVávrová 2 roky ago

    nas to prave taky nikdy nelakalo, kdyz vidim i kupovane v Lidlu, tak to je to posledni co bych mohla…

  4. Zajímavý dezert, je pravdou, že donuty klasické mi nic moc neříkají, přijdou mi hrozně přeslazené.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account