Hříbková omáčka
Ingredience
- 500 ml
- hovězího vývaru
- 400 g
- hříbků
- 250 ml
- tučné zakysané smetany
- 1
- šalotka
- 2 lžíce
- másla
- 2 lžíce
- hladké mouky
- sůl pepř
Instrukce
- 1
- Hřiby očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
- 2
- V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šalotku a necháme ji zesklovatět. Přidáme houby, posolíme a pomalu dusíme asi 5 minut.
- 3
- Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vývarem. Na mírném plameni necháme probublávat asi 15 minut. Odstavíme, přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme. Naposledy dosolíme a opepříme.
Hríby mám rada. Robím omáčku aj hovädzie na hríboch.
Vypadá moc pěkně. Hříbkovou omáčku také dělám. Ještě mám hříbky v mrazáku, tak jí udělám.
Na neděli mám v plánu kuřecí maso na houbách, omáčku mám podobnou…
Dělám podobně a máme ji moc rádi, možná ji na brzy naplánuji .-)