Go Back
+ servings

Hříbková omáčka

Vytisknout recept
Podle chuti můžeme omáčku dále dokyselit a mírně dosladit.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 ml
  • hovězího vývaru
  • 400 g
  • hříbků
  • 250 ml
  • tučné zakysané smetany
  • 1
  • šalotka
  • 2 lžíce
  • másla
  • 2 lžíce
  • hladké mouky
  • sůl pepř

Instrukce

  • 1
  • Hřiby očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  • 2
  • V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šalotku a necháme ji zesklovatět. Přidáme houby, posolíme a pomalu dusíme asi 5 minut.
  • 3
  • Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vývarem. Na mírném plameni necháme probublávat asi 15 minut. Odstavíme, přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme. Naposledy dosolíme a opepříme.