Podle chuti můžeme omáčku dále dokyselit a mírně dosladit.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
500ml
hovězího vývaru
400g
hříbků
250ml
tučné zakysané smetany
1
šalotka
2lžíce
másla
2lžíce
hladké mouky
sůlpepř
Instrukce
1
Hřiby očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šalotku a necháme ji zesklovatět. Přidáme houby, posolíme a pomalu dusíme asi 5 minut.
3
Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vývarem. Na mírném plameni necháme probublávat asi 15 minut. Odstavíme, přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme. Naposledy dosolíme a opepříme.