Petrželový krém s jablky
Ingredience
- 750 ml
- zeleninového vývaru
- 500 g
- kořenové petržele
- 250 ml
- smetany
- 2
- jablka
- 0.5
- suché žemle nebo rohlíku
- 1 lžíce
- másla
- 1 lžíce
- oleje
- 3 kuličky
- nového koření
- 1 lžička
- sušeného tymiánu
- sůl pepř
Instrukce
- 1
- Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Petržel oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 2
- Suchou žemli rozdrtíme válečkem na hrubou strouhanku, kterou opražíme dozlatova na másle.
- 3
- Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme jablka a na středním plameni je necháme postupně karamelizovat dozlatova. Přidáme petržel, horký vývar, koření a přivedeme k varu.
- 4
- Vaříme asi 30 minut do úplného změknutí zeleniny. Odstavíme, vylovíme koření, rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme smetanu. Dochutíme solí a bílým pepřem. Podáváme pak spolu s máslovou strouhankou.
To může být moc dobrá polévka. Vyzkouším.
To může být zajímavá polévka, jistě by mi chutnala, neb krémové mám hodně ráda.
Zajímavý recept, děkuji 🙂