kakaový mugcake z mikrovlnné trouby
Ingredience
- Těsto na mugcake
- 30 g řeckého jogurtu 0%
- 1 vejce M 50 g
- ½ banánu 50 g
- 15 g ovesné mouky čokoládové
- 15 g proteinu čokoládového nebo ovesné mouky, ale ochudíš se o bílkoviny
- 1 lžička holandského kakaa 3 g
- ½ lžičky skořice 1 g
- řepkový olej ve spreji na vystříkání hrníčku 1 g
- Poleva ovocná
- meruňky nebo jiné ovoce
- přírodní sladidlo bez kalorií
- Poleva jogurtová
- bílý jogurt
- kakao nebo čokoládový protein
- přírodní sladidlo bez kalorií
- Ostatní
- ovoce např. meruňky, fíky, borůvky
- ořechy
Instrukce
- Vystříkej hrníček olejem ve spreji.
- Dej do něj všechny ingredience na těsto a pořádně je promíchej. Anebo je můžeš smíchat zvlášť v plastové misce se zobáčkem a pak těsto nalít do hrnku. Těsto můžeš ještě vytunit kousky vysokoprocentní čokolády.
- Hrníček dej do mikrovlnné trouby a ohřívej na vysoký výkon cca 2 minuty.
- Hrníček vytáhni za pomocí chňapek (je horký) a otestuj těsto zapíchnutím špejle, pokud se těsto na špejli nelepí, je mugcake hotový.
- Mug cake vyklop na talíř, případně si pomoz nožem nebo lžící. Dortík můžeš jíst i rovnou z hrníčku, jakmile vychladne.
- Dozdob polevou, na kterou buď rozmixuj ovoce a oslaď sladidlem bez kalorií nebo smíchej jogurt, kakao a sladidlo, případně protein.
- Nakonec přidej ovoce a ořechy.
Vypadá nádherně. Musím ho vyzkoušet, z mikrovlnky to bude raz dva.
Muk cake občas dělám, ale jen zdravou verzi – banán, vločky a něco málo…. chutná nám to 🙂
Tento typ dezertu mě doposud nezlákal, pečení v mikrovlnce mě neláká.