nepečený cheesecake do skleniček
Ingredience
- Korpus na cheesecake
- 150 g celozrnných sušenek bez cukru např. můj fitness recept z e-kuchařky Fitness domácí cukrárna nebo celozrnné sušenky Gullón, příp. fitness celozrnných piškotů bez cukru
- 60 ml vody
- Tvarohová vrstva
- 750 g odtučněného tvarohu ve vaničce
- 225 g krémového sýru light např. Goldessa Light Lidl
- 120 g přírodního sladidla bez kalorií moučkového
- citrónová kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu
- Želatina
- 7 g práškové želatiny
- 360 ml vody 120 ml studené a 240 ml horké
- 60 ml citrónové šťávy 1 – 2 citróny
- 70 g přírodního sladidla bez kalorií krupice
- kapka žlutého potravinářského ba
Instrukce
- Krémový sýr vytáhni z lednice a nechej zahřát na pokojovou teplotu.
- Z vody a želatiny připrav želatinu podle návodu na obale nebo můžeš vyzkoušet moji metodu – 7 g želatiny rozmíchej ve 120 ml studené vody, vmíchej 240 ml horké vody, citrónovou šťávu a sladidlo a nakonec kapku žlutého barviva, aby želatina byla žlutá.
- Želatinu ochutnej, v případě potřeby přislaď a nechej zchladnout v pokojové teplotě.
- Sušenky rozemel najemno v mixéru se sekáčkem a 10 g si dej stranou na ozdobu.
- Do zbytku sušenek přidej postupně cca 60 ml vody a promíchej tak, aby se sušenky spojily, ale nebyly mokré. Vody může být potřeba méně či více.
- Sušenkovou směs natlač na dno 9 malých skleniček nebo nádobek o objemu 180 ml. Do každé cca 22 g.
- Tvaroh rozmixuj s krémových sýrem a práškovým sladidlem zcela dohladka pomocí ručního mixéru. Vmíchej nastrouhanou citrónovou kůru, ochutnej a případně podle chuti doslaď.
- Tvarohovou směs rozděl rovnoměrně do všech skleniček (do každé cca 120 g) a dej chladit na půl hodiny do lednice.
- Nakonec nalij vlažnou želatinu do všech skleniček (cca 40 ml do každé) a dej ztuhnout do lednice ideálně přes noc.
- Před podáváním nasypej do všech skleniček zbytek sušenek.
Moc hezký dezert a je jistě moc dobrý.
krásný dezertík, ještě, že na to vůbec nemám chuť 🙂
Dezert vypadá moc pěkně a jistě bude i dobrý.