Krémový sýr vytáhni z lednice a nechej zahřát na pokojovou teplotu.
Z vody a želatiny připrav želatinu podle návodu na obale nebo můžeš vyzkoušet moji metodu – 7 g želatiny rozmíchej ve 120 ml studené vody, vmíchej 240 ml horké vody, citrónovou šťávu a sladidlo a nakonec kapku žlutého barviva, aby želatina byla žlutá.
Želatinu ochutnej, v případě potřeby přislaď a nechej zchladnout v pokojové teplotě.
Sušenky rozemel najemno v mixéru se sekáčkem a 10 g si dej stranou na ozdobu.
Do zbytku sušenek přidej postupně cca 60 ml vody a promíchej tak, aby se sušenky spojily, ale nebyly mokré. Vody může být potřeba méně či více.
Sušenkovou směs natlač na dno 9 malých skleniček nebo nádobek o objemu 180 ml. Do každé cca 22 g.
Tvaroh rozmixuj s krémových sýrem a práškovým sladidlem zcela dohladka pomocí ručního mixéru. Vmíchej nastrouhanou citrónovou kůru, ochutnej a případně podle chuti doslaď.
Tvarohovou směs rozděl rovnoměrně do všech skleniček (do každé cca 120 g) a dej chladit na půl hodiny do lednice.
Nakonec nalij vlažnou želatinu do všech skleniček (cca 40 ml do každé) a dej ztuhnout do lednice ideálně přes noc.
Před podáváním nasypej do všech skleniček zbytek sušenek.