Játra na cibulce
Ingredience
- 500 g játra kuřecí
- 10 dkg slanina špek
- 1 cibulka
- sůl
- pepř
- paprika sypaná
- studená voda
- 2 lžíce hladké špaldové mouky
Instrukce
- Umyjeme játra a nakrájíme na menší kousky, cibulku si pokrájíme nadrobno a slaninu (stačí kousek) na malé kostičky.
- Do kastrolu dáme slaninu, když se trochu vyškvaří, přidáme cibulku, podusíme a nakonec játra. Můžeme malinko zasypat i červenou paprikou (a špetkou uzené papriky). Podlijeme studenou vodou a vaříme, dokud nejsou játra měkká. V hrnečku si promícháme trochu hladké mouky ve studené vodě a zahustíme. Nakonec osolíme, opepříme, případně podle své potřeby dochutíme.
- Podáváme s rýží, případně s bramborovými hranolkami.
játra jedině kuřecí a nesmí být suché, takže ráda vyzkouším.
pak dejte vědět, jak chutnala….
Také takto čas od času dělávám. Játra máme doma rádi.
i my :-), ještě pak dělám játra na bylinkách nebo “gruzínská játra” 🙂
Zrovna se je chystám uvařit. S rýží jsou opravdu moc dobrá.
přesně :-), díky Naďo
Játra vařím často. I na tento způsob. Je to dobrota. 🙂
ano, my jsme je teď dlouho neměli, proto nám včera obzvlášť chutnala 🙂