Játra na cibulce

Vytisknout recept
Dobrý a rychlý oběd
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 500 g játra kuřecí
  • 10 dkg slanina špek
  • 1 cibulka
  • sůl
  • pepř
  • paprika sypaná
  • studená voda
  • 2 lžíce hladké špaldové mouky

Instrukce

  • Umyjeme játra a nakrájíme na menší kousky, cibulku si pokrájíme nadrobno a slaninu (stačí kousek) na malé kostičky.
  • Do kastrolu dáme slaninu, když se trochu vyškvaří, přidáme cibulku, podusíme a nakonec játra. Můžeme malinko zasypat i červenou paprikou (a špetkou uzené papriky). Podlijeme studenou vodou a vaříme, dokud nejsou játra měkká. V hrnečku si promícháme trochu hladké mouky ve studené vodě a zahustíme. Nakonec osolíme, opepříme, případně podle své potřeby dochutíme.
  • Podáváme s rýží, případně s bramborovými hranolkami.
8 Komentářů
  1. NelaVávrová 2 roky ago

    játra jedině kuřecí a nesmí být suché, takže ráda vyzkouším.

  2. Také takto čas od času dělávám. Játra máme doma rádi.

  3. 5 stars
    Zrovna se je chystám uvařit. S rýží jsou opravdu moc dobrá.

  4. Játra vařím často. I na tento způsob. Je to dobrota. 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account